Kokemuksia etävalmennuksesta

calum-macaulay-CxYHfBkC0vs-unsplash

Etätyöhön lähdettäessä minulla ei ollut juurikaan varsinaisia tavoitteita, koska koko tilanne oli uusi ja en tiennyt miten siihen pitäisi suhtautua. Etätyössä on joutunut laittamaan tehtäviä tärkeysjärjestykseen, koska nyt on itse vastuussa siitä, että tehtävät tulee tehtyä annettuun aikaan mennessä.

Huomasin että etätöiden aikana luovuuteni alkoi kukkimaan aivan eri tavalla kuin pajalla. Uskon, että siihen liittyy se vapaus ja oma rauha, mikä tämän myötä tuli. Huomasin myös, että tällainen työtapa sopii minulle. Minusta on kivaa itse kontrolloida mitä tekee ja milloinkin, kunhan hommat tulee tehtyä.

Päiväkirjan kirjoittamisesta on tullut itselle hyvinkin tärkeää. Ajattelin ennen, että mitä muka päiväkirjan pitäminen auttaisi, mutta nyt olen huomannut, että ajatukseni eivät ole niin sumuisia ja tuntuu kevyemmältä olla, kun on saanut purettua tuntemuksia tekstin muotoon. Alussahan se tuntui oudolta, kun “joutui” tehdä itsetutkiskelua, mutta siitä on hyötyä ja se on terveellistä. Nuorempana kirjoittelin paljon laulujen sanoja ja/tai runoja. Nyt olen löytänyt sen hienouden uudestaan. Tässä ensimmäinen jonka kirjoitin etätöiden aikana (toivo -näyttelyyn liittyen):

Freak out

Don’t scream

Just cry

Inside

See

React

Don’t act

Get closer to the source

Realize

Who am I?

Musiikin sarallakin luovuus on alkanut kukkimaan: olen saanut  tehtyä monia biisejä, vaikkakin kaikki eivät ole vielä valmiita. Mutta se uskomus, että en osaisi tehdä kappaleita, koska olen vain rumpali, on nyt historiaa. En myöskään ole vähätellyt itseäni, vaan tehnyt juuri sellaista musiikkia, mistä itse nautin ja olen ylpeä…. Ja täytyy sanoa, että se tuntuu hyvältä. Etätöiden aikana olen myös opetellut hieman kitaransoittoa, mistä on ollut suuri apu musiikin tekemisessä.

Ehkä kuitenkin kaikkein hienoin juttu on, miten meidän porukka on hitsautunut yhteen tämän pandemian aikana. En osaa sanoa mistä se johtuu, mutta tuntuu kuin olisimme tiiviimpi porukka, kuin ennen tätä tilannetta.

Elias Repo

%d bloggaajaa tykkää tästä: